مرکز آموزشي و درماني فوق تخصصي کودکان حضرت علي اصغر (ع)
مصاحبه مدير عامل محترم مرکز ؛ جناب آقاي دکتر فرهاد ابوالحسن چوبدار با خبرگزاري ايسنا
دکتر فرهاد ابوالحسن چوبدار در گفتوگو با ايسنا، به افزايش ابتلاي کودکان به کرونا در پيک پنجم اشاره کرد و گفت ...
دکتر فرهاد چوبدار در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به اينکه در پيک پنجم کرونا نسبت به ساير پيکها ابتلاي کودکان به کرونا افزايش يافته است، گفت: بخش عفوني و بخشي از ساير بخشها را به بستري بيماران مبتلا به کرونا اختصاص داديم. تلاش کرديم تا برخي بيماران را به شکل سرپايي درمان کنيم تا کمتر نيازمند تخت باشند. در اين شرايط حتي نوزادان هم گرفتار کرونا ميشوند و هميشه چند نوزاد به دليل کرونا بستري هستند. از طرفي ?? درصد بخش ICU به وسيله اطفال مبتلا به کرونا پر ميشود.
وي با اشاره به افزايش مراجعات روزانه به بيمارستان، اظهار کرد: اين مراجعات تا جايي افزايش يافت که مجبور شديم کلينيک تنفسي مستقلي باز کنيم که هر روز يک فوق تخصص، تعداد زيادي بيماران کرونايي ميبيند و خيلي از آنها را سرپايي درمان ميکند.
اين فوق تخصص نوزادان، افزود: در مقايسه با موجهاي قبلي ميزان ورودي اطفال مبتلا به کرونا به بيمارستان حداقل ? برابر شده است. فکر ميکنم تمايل اين سوش از ويروس کرونا ( دلتا) بيش از سوشهاي ديگر به سنين پايينتر است به شکلي که حتي سن مرگ و مير هم در کشورهايي که دچار اين جهش شدند کاهش پيدا کرد. البته در اطفال مرگ و مير خيلي زياد نيست؛ اما بيماران داراي نقص سيستم ايمني يا کساني که تحت شيمي درماني هستند، بيماران پيوندي و... بيشتر در معرض مرگ و مير قرار دارند. خوشبختانه به دليل کادر درماني بسيارخوبي که در بيمارستان داريم مراقبت و خدمات ويژهاي به اطفال ارائه ميدهيم؛ ولي اگر ذرهاي تجهيرات کم شود، مرگ و مير اطفال هم به تعداد مرگ و مير بزرگسالان ميرسد.
چوبدار درباره ميزان مراجعات روزانه به بيمارستان علياصغر، تصريح کرد: روزانه بين ?? تا ??? مراجعه داريم که با شک به کرونا مراجعه ميکنند که مورد آزمايش قرار ميگيرند و برخي حتي با آزمايش منفي، اما سيتي اسکن مثبت پيدا ميکنند و ساير معاينات باليني شک به کرونا را تقويت ميکند.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران، با اشاره به اينکه بستري موقت با تزريق داروي رمدسيوير در کودکان هم مشابه بزرگسالان ميسر است، بيان کرد: البته در نوزادان از اين داروها استفاده نميکنيم، اما در گروههاي سني بالاتر که نيازمند کورتون يا رمدسيوير هستند اگر حال عمومي بدي نداشته باشند به شکل بستري موقت دارو ارائه ميدهيم.
وي افزود: تيم اورژانس ما بسيار قوي و ترکيبي از متخصصين طب اورژانس و طب اطفال است و معمولا مراجعين را خيلي در اورژانس معطل نميکنيم. اکنون کاملا لب به لب حرکت ميکنيم و هميشه ?? تا ??? درصد تختهاي ما پر است و تاکنون شانس آورديم که هيچ مريضي را بازنگردانديم، اما اگر شرايط به همين منوال پيش رود، مبتلا به اين موضوع خواهيم شد.
وي درباره علائم کودکان مبتلا به کرونا، تاکيد کرد: علائم تنفسي و گوارشي در فاز حاد بيماري اکنون شايعترين علائم در کودکان هستند؛ ولي با گذر از فاز حاد که به درگيري سيستم ايمني و طوفان سيتوکيني ميرسيم علائم پوستي، مغزي، عصبي و کبدي هم ممکن است آشکار شود که از آن تحت عنوان درگيري ارگانهاي نهايي ياد ميکنيم. آخرين پروتکلي که کميته کنترل عفونت بيمارستان ما متشکل از فوق تخصص نوزادان، ICU، عفوني و ريه نوشتهاند اين است که اگر بيماري با علائم سرماخوردگي يا اسهال و استفراغ مراجعه کرد، کرونا تلقي شود مگر آنکه خلافش ثابت شود.
چوبدار با تاکيد بر لزوم رعايت پروتکلهاي بهداشتي، گفت: متاسفانه گاهي با والديني مواجه ميشويم که اعلام ميکنند خودشان انتخاب کردند که واکسن نزنند و در پاسخ به چرايي اين انتخاب خود ميگويند چون ما فلان واکسن را دوست داشتيم؛ درحالي که با اعلام سازمان جهاني بهداشت بهترين واکسن، اولين واکسني است که به دستمان ميرسد. اگر واکسيناسيون عمومي به ?? درصد برسد احتمالا چرخه انتقال عفونت در کشور شکسته ميشود و براي اينکه اطفال مبتلا نشوند، بزرگسالان بايد با تزريق واکسن به کنترل چرخه ويروس کمک کنند تا شرايط تزريق واکسن به کودکان در دنيا فراهم شود.
وي درباره نحوه ابتلاي کودکان به کرونا، اظهار کرد: تقريبا ?? درصد کودکان سابقه و نشاني از درگيري والدين يا اقوام نزديک دارند و حدود ?? تا ?? درصد نيز هرگونه تماس را انکار ميکنند و ممکن است از سطوح يا معابر عمومي مبتلا شده باشند.