نوبت دهی آنلاین کلینیک!
  • 1399/10/03 - 19:36
  • - تعداد بازدید: 496
  • - تعداد بازدید کنندگان: 493
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

حضور جناب آقاي دکتر فرهاد ابوالحسن چوبدار در شبکه 3 سيما

دکتر فرهاد ابوالحسن چوبدار؛ رئيس مرکز آموزشي درماني حضرت علي اصغر(ع) در خصوص عوارض کرونا در نوزادان توضيح داد.

278441.mp3 حضور جناب آقاي دکتر فرهاد ابوالحسن چوبدار در شبکه 3 سيما
عوارض کرونا در نوزادان/ اصلي‌ترين دليل زردي نوزاد


عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص عوارض کرونا در نوزادان توضيح داد.


به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاري فارس، دکتر فرهاد چوبدار رئيس مرکز آموزشي درماني حضرت علي اصغر(ع) با اشاره به اينکه مادران باردار بايد خيلي بيشتر مراقب ويروس کرونا باشند، اظهار کرد: شايع‌ترين اتفاقي که ممکن است عوارض کرونا در طول بارداري به ويژه سه ماهه سوم داشته باشد اين است که نوزاد ممکن است که نارس دنيا آمده و وقتي از اين نوزاد مادري که کرونا او ثابت شده آزمايش مي‌گيريم متوجه مي‌شويم که تست کرونا نوزاد هم مثبت بوده، بنابراين وقتي هيچ دليل مهم ديگري براي نارسي وجود نداشته باشد کرونا مي‌شود دليلي براي نارس شدن نوزاد، منتهي تمام عوارض نارسي هم در کنارش هست.عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران همچنين در خصوص عوارض کرونا در نوزادان نيز تصريح کرد: کرونا در نوزادان علائم شديدي ندارد اگرچه نوزادي هم داشتيم که به دليل کرونا از دست رفته و گزارش‌هاي فراواني هم در اين خصوص در کشور و دنيا داشتيم، اما نوزادان به دليل اينکه سيستم ايمني قوي ندارند و بخش بزرگي از آسيب کرونا در انسان به دليل شدت فعاليت سيستم ايمني خود بدن است به همين دليل عموما نوزادان اين مسير را راحت‌تر طي مي‌کنند، ولي با اين وجود ممکن است که هر لحظه درگيري دستگاه تنفسي، ريه، مغز، قلب عروق و ساير ارگان‌ها را هم داشته باشند. دکتر چوبدار در ادامه اضافه کرد: نارس بودن در اين نوزادان به اين شکل است که مادري که بايد تا ?? تا ?? هفتگي دوران بارداري‌اش ادامه پيدا کند، مثلا در سي و امين يا سي و دومين هفته بارداري دچار کرونا شده، عوارضش علامت‌دار شده و نتواند اين بارداري را ادامه دهد و بچه در سي و دو و يا مثلا سي و چهار هفتگي به دنيا بيايد، اين بچه وقتي به دنيا مي‌آيد حتما نيازمند بستري در بخش مراقبت‌هاي ويژه بوده و اقدامات ويژه‌اي لازم است تا مطمئن شويم که کرونا صدمه‌اي به ارگان‌هاي بچه وارد نشده، مادر در اين مرحله کاري نمي‌تواند بکند تنها کاري که مادر مي‌تواند انجام دهد اين است که مراقب باشد که کرونا نگيرد.
وي در ادامه در خصوص زردي نوزادان نيز گفت: عمدتا دليل زردي نيز نارس بودن نوزادان است، اما به دليل اينکه سيستم کبدي نوزادان تکامل نيافته تا زمان تکامل و اينکه بتواند رنگدانه عامل زردي را از بدن دفع کند، يکي، دو هفته‌اي طول مي‌کشد و طبيعتا بالا رفتن بيلي‌روبين و همان عامل زردي باعث مي‌شود که اين زردي حتي در مغز نيز رسوب کند و اين مسبب يک عارضه طولاني‌مدت و هميشگي براي فرد شود.
فوق تخصص کودکان در پايان در خصوص علائم زردي اظهار کرد: زردي وقتي در بزرگسالان به بالاي دو برسد در چشم‌ها قابل رؤيت است، ولي در نوزادان معمولا وقتي به اندازه پنج برسد در چشم‌ها، وقتي به اندازه ?? برسد روي پوست و سينه و زماني که به اندازه ?? برسد روي شکم ديده شده و وقتي به پاها برسد يعني از ?? هم بالاتر رفته، معمولا زردي در بچه‌هايي که متولد مي‌شوند تا ?? ساعت مشخص نيست و بعد از ?? ساعت خودش را نشان مي‌دهد، در موارد خاصي که زردي در روز اول ديده مي‌شود خطرناک‌تر است چون عموما بايد از روز دوم مشخص شود.
وي گفت: همچنين دو عامل است که باعث مسمويت ناشي از مي‌شود يکي سطح بيلي‌روبين و ديگري مدت‌زماني است که مغز و باقي ارگان‌ها زير اين سطح از زردي باقي مانده‌اند، يعني اگر دو ساعت بمانند به مراتب ضررش کمتر از اين است که ?? ساعت باشد، رسوب زردي روي مغز فلج مغزي ايجاد مي‌کند و روي بقيه ارگان‌هاي بدن هم تأثير مي‌گذارد ولي همه اين عوارض بستگي به شدت زردي دارد. کمترين کاري که براي زردي نوزادان مي‌توانيم انجام دهيم اين است که زير نور آبي با طول موج ??? تا ??? نانومتر قرار دهيم و بسته به شدت بدن گاهي نور را به تمام و گاهي به يک سطح بدن بتابانيم تا شدت زردي کم شود و از وقتي که سيستم‌هاي جديد با نام سفينه آمده که تمام سطح بدن را در معرض نور قرار مي‌دهد نياز به عوض کردن خون هم بسيار پائين‌تر آمده است.

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 278441
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings